pinsamt

Jag skulle vilja avslutade dagen med att säga att det är pinsamt! Min skola hade skolval, 52% röstade och 17 % röstade på SD! Det säger väldigt mycket om hur dålig kunskapskällan på min skola måste vara. Hur kommer det sig att 17% (ungefär 5-6 personer i varje klass) röstar på ett parti som inte förstår att alla är människor? Jag har så svårt att förstå mig på människor som tycker att människor har olika värde bara för att man har olika bakgrund, hudfärg, nationalitet med mera. Och när jag läste citat nummer två började jag undra, när är man svensk? och var går gränsen mellan svensk och invandrare? SD tycker att man ska göra ett "test" för att se om man är svensk. Hur konstigt låter inte det då? Om du kan något om sveriges historia är du svensk! AHA! Så om jag inte klarar det testet är jag inte svensk då? Och är en treåring som antagligen inte kan någonting, inte svensk? Som han som jag citerade skrev att nyfödda inte har någon som helst kulturell mentalitet är ju så rätt. 
Jag är inte ens säker på om jag vill vara "svensk" i nu läget. Kan inte alla bara förstå att en människa är en människa, inget annat. Vi är alla samma och vi skulle alla lika gärna kunna vara syskon. 

Som min kära vän skrev på facebook (som förövrigt badar i politik atm)

"Jag skäms över Sveriges partiledare som har låtit detta hända. Om dom hade ställt upp på en debatt mot Jimmie hade svenska folk fått se hur han pinsamt måste konfronteras med massvis obekväma frågor. När ett parti bara kan babbla på om sina egna fördelar utan att behöva möta "jobbiga" debatter mot andra partier är det klart att folk röstar på dom. Det är inte frågan om att samarbeta, det är frågan om att kommunicera."


Och som en annan skrev:

"Att SD vill begränsa utomeuropeisk invandring istället för all invandring exakt lika mycket ÄR per definition rasism; att SD vill begränsa utomeuropeisk adoption (vilket verkligen är sjukt eftersom nyfödda barn inte har någon som helst kulturell mentalitet) istället för all utländsk adoption ÄR per definition rasism. Att SD vill stoppa arbetskraftsinvandring däremot är inte rasism, det är feghet för globalisering, fri konkurrens och fritt företagande. Kallas ofta socialism och det går alltid åt helvete."



Så, nu känns det lite bättre. Godnatt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0