happy new year osv

Nu åker lösögonfransarna, kläderna (som jag ännu inte bestämt än), och klackarna på, GOTT NYTT ÅR!

2010

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Ja massor av saker.

Har du några nyårslöften?

Inte vad jag tänkt på. Kanske ska passa på att ta "komma i form till Egypten" som ett nyårslöfte?

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Japp! Min klasskamrat fick tvillingar.

Vilka länder besökte du?

Danmark, Frankrike och Spaninen.

Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?

Oj, jag är ingen höjdare med datum. 12-15 aug i somras var mycket bra. Och så klart 4 dec. (var tvungen att kolla dagboken(en parantes i parantesen.. jag skriver 5 års dagbok, börja med det! Det är riktigt kul!).. kass)

Vad var din största framgång 2010?

Jadu. Jag har ingen karriär att göra framgångar i, och skolan rullar väl på som vanligt. Så vet faktiskt inte. Att jag äntligen hittat någon värd att kalla pojkvän? Är det en framgång?

Största misstaget?

Tro för mycket gott om vissa människor. Och att jag inte litade på min magkänsla första halvåret. Många djupa sår och hugg i hjärtat pågrund av det. Och att jag aldrig skaffade varken sommarjobb eller helgjobb..

Bästa köpet?

Jättesvårt! Har köpt mycket bra i år, och mycket mindre bra. Inget ut stickande tror jag.

Vad spenderade du mest pengar på?

Sånt här är så svårt. Eftersom jag slutade jobba efter sommaren och inte hittat något nytt än så har jag inte köpt speciellt mycket, vad jag kan komma ihåg.

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Jadå! Sommaren, som alltid. Goa vänner också.

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?

Just The Way You Are och Home.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Ja det måste jag nog säga. Har inte känt av vad kärlek kan göra tidigare.

Vad önskar du att du gjort mer?

Tjänat mer pengar förmodligen. Jag gillar att leva göttigt.

Favoritprogram på TV

Så mycket bättre. Det var väl det enda jag kollat på i år som jag kommer ihåg. Kollar bara på serier på datorn annars.

Vad gjorde du på din födelsedag 2010?

Åkte till Oslo.

Hur skulle du beskriva din stil år 2010?

Velig. Som vanligt. Bekväm också.

Den bästa nya personen du träffade?

Förmodligen Tobias ja.


I'm not letting you get rid of me. Aw, shut up. You had me at hello.

Yes hello my friends! Nu är jag äntligen hemma, nerbäddad i min egna säng. Det är alltid kul att vara iväg, men oh så skönt att komma hem igen. Dessa dagar har varit kanon. Myst, läst, varit ute, blivit bortskämd and so on. Ska visa någon dag vad jag fick av min kära moster! 
Annars då? Har läst ut Elsas Mode som jag fick i julklapp, riktigt bra måste jag säga! Man fastnade direkt. Fick även Elsas Värld av min moster också, så den är påbörjad. Har hunnit med en sväng till hallen och kolla in glögg innebandy också, sugen på att träna nu kan jag säga. En vecka utan träning plus massa julmat och besök hos moster är ingen bra kombo..
Nu ska jag  snart sätta igång lite OC att somna till och ladda inför imorgon. Folk, det nya året ska firas!

Day 29 – Your aspirations

Jag strävar efter mina drömmar. Att uppnå det jag vill och planerat här i livet. Många vet inte alls vad de vill göra osv, men jag vet precis. Kanske låter konstigt, men jag har planerat hela mitt liv, eller iallafall planerat de kommande åren. Jag vill resa, jobba, läsa och tillslut börja arbeta med det jag verkligen vill här i livet! Kommer bli riktigt svårt, men jag vill och ska lyckas.

Day 28 – Something that you miss

Just nu? Ett par värmande armar runt min midja.

hej där

Ja men hej. Sitter uppe hos moster i Dalarna och ska ta och kolla lite tv snart. Kom igår och vi bara myser. Sitter framför brasan, käkar oxfilé, dricker vin och käkar choklad. Idag har vi varit på gospel här i byn, jättebra!
Imorgon ska vi checka rean förhoppningsvis. Något guldigt till nyårstemat osv. Jag kommer hem på torsdag så vi hörs mer då! Ciao!

Day 27 – Your favorite place

Jag kan skapa mig ett hem vart jag än kommer. Utomlands, hos kompisar, i skolan, under en säng, i en skokartong, ja, jag trivs vart jag än kommer, OM det finns folk jag trivs med runt omkring. Home is where the heart is, right? 
Självklart finns det ställen jag trivs extra bra på. Jag tänkte först skriva här hemma, eftersom det alltid är lugnt och skönt här, och visst det är sant, men det är inte min absoluta favoritplats. Sen tänkte jag skriva hemma hos min moster i Dalarna. Där kan man göra absolut ingenting och ändå få så mycket ut av det. Men just då kom jag på att jag trivs faktiskt som allra bäst ute på havet. Jag fullkomligt älskar allt med det. Att ta båten ut, lägga sig på en öde ö, på en varm klippa och låta solen göra sitt. Varvat med svalkande dopp i perfekt saltvatten. Antingen vara ute med familjen eller med några kompisar. Kommer ihåg en dag i somras då jag och ett tiotal till åkte ut till en ö. Badade, solade, snackade, grillade och hade det hur gott som helst från morgon till kväll. Det var helt underbart!


Jag tror det är för att man får en sådan frihetskänsla. Alla problem man har kan man lämna bakom sig för några timmar. Det kan i allafall jag. 

Ja, mitt favorit ställe är ute på en öde ö, i solens värmande strålar, mitt i sommaren och bortom alla vardagsproblem.

Words of kindness that our poor hearts crave Please don’t keep them hidden away


godnatt

Godkväll! Ville mest bara säga godnatt och eftersom jag åker imorgon och inte kommer hem förrän på torsdag så kanske det blir lite knappt med inlägg här. Ska dock testa med lite för inställda inlägg :) Kram på er!

Och hon sa: Egentligen är du inte kär i mig Och egentligen är det okej med mig För jag blir aldrig kär i nån Sånt där är slöseri med tid...


hidden away

Hej Söndag. Det känns inte alls som söndag, and I like it. Vaknade trötta runt halv 11 imorse. Satte på lite OC och käkade frukost. Tobias åkte hem och vi andra åkte till Kullavik för att hälsa på kusinerna! Riktigt roligt att träffa dom lite, blir alldeles för sällan. Har varit där hela dagen så har inte gjort mycket mer idag. Ska kolla lite Arn nu och sedan packa inför veckan då jag och mor åker till moster :) kram

Day 26 – Your fears

Jag är rädd för spindlar. Verkligen sådär sjukt superrädd. Jag är borta på 2 röda sekunder om en spindel visar sig. Jag är rädd för att bli lämnad av någon jag älskar. Om någon där eller inte vill vara med mig längre. Jag är alltså rädd för den där smärtan i bröstet. När man känt den någon gång vill man aldrig göra det igen och det blir så svårt at våga igen.
Jag är rädd för övernaturliga saker. Jag hatar allt som har med skräckfilmer att göra. Jag tror på det, men låtsas som att jag inte gör det alls.
Jag är rädd för att inte bli omtyckt. Att inte höra till eller att bli utanför. Jag är en hyfsat blyg tjej och nya människor kan skrämma mig ibland.
Jag är rädd för att flyga. Inte riktigt flygrädd, jag kan flyga utan problem, men så fort någon lampa börjar lysa, det kommer luftgropar osv förutspår jag alltid det värsta. Helst vill jag somna så fort man kommit upp i luften och inte vakna för än man har landat.
Jag är rädd för att bli gravid. haha.. Det hade ju förstört alla mina planer i livet. Förlåt, det låter så hemskt att ett barn skulle förstöra, men här måste jag få vara lite självisk. Jag vill leva precis så jag vill.
Jag är rädd för att misslyckas. Tänk om jag inte kommer uppnå mina drömmar och mål?

let go,

Hurraaa. Lyckades locka Tobias med nygjorda chokladmuffins, popcorn och film. Godnatt min vänner :)

mer från tomten

Det som kom på posten i onsdags!

Julklappar

Jag tycker  det är kul att se vad folk får i julklapp så tänkte visa vad jag fick!
Detta fick jag plus lite till :) TV:n ska jag snart inviga med lite OC. Tänkte ta och poppa lite popcorn ikväll i min ensamhet som ska ätas ur min nya popcorn skål! (jag är galen i popcorn). Raggsockarna är på och boken ska nog påbörjas ikväll. Jag fick även lite muffins grejer så det hade jag också tänkt baka. Förmodligen chockladmuffins med choklad bitar i och lite hallon muffins. Sound good? Fick även ett fotoalbum till alla mina bilder jag har tagit och skrivit ut. Så så snart som möjligt blir det att köpa fina pennor och scrapbooking grejer så jag kan göra i ordning den, ska bli hur kul som helst! Det där till höger fick jag av min pojkvän. Han hade tagit en gammal bok och gjort ett sånt där lönnfack och i där låg ett jättefint snö armband! Han fick mig kan jag säga.. haha. Fick även ett till armband från min mor och far. Och nya Ipod hörlurar från systrarna, behövligt! Tack alla!


Ja det var väl det. Nu blir det en dusch, baka muffins och sen lite mat. Hoppas Tobias ångrar sig om utgång också, så man slipper vara själv. Hörs

Day 25 – A first

En första.. den är rätt svår. Jag kan inte komma på så mycket "första" som jag kan berätta om. Första gången jag var utomlands? Det kommer jag knappt ihåg. Jag var sex år och vi åkte till Cypern i två veckor med sol och 35 plus varje dag. Jag kommer bara ihåg att jag blev brun som en pepparkaka. Första gången på gymnasiet? Jag och Evelina skulle gå i samma klass, som tur va! Vi var super nervösa och förmodligen väldigt små. Letade upp ett inlägg jag skrivit dagen då vi började ettan. Allt var väldigt pinsamt, men det skulle nog bli bra ändå, och det blev det ju! Min första fest? Jag kände mig riktigt cool dagen efter. Allt var väldigt spontant. Jag och Evelina hade varit ute och badad, det var sommar och vi åkte hem till Evelina efteråt. Vi hade hört att hennes bröder skulle ha grillkväll med sina kompisar, men när vi kom dit var det fullt drag. Vi smög in på Evelinas rum, fnissande över alla fulla människor. Tillslut blev vi ut tvingande och fick varsin cider i hand. Allt slutade med dans in på små timmarna och ja, två små tjejer var nöjda.
Nu blev det några stycken första, men det kan ni leva med va? :)

Day 24 – Something that makes you cry


vad vore jag utan dina andetag?

Carolina Wallin Pérez – Utan dina andetag
Jag vet att du sover
Känner värmen från din hud
Bara lukten gör mig svag
Men jag vågar inte väcka dig nu

Jag skulle ge dig
Allting du pekar på
Men bara när du inte hör
Vågar jag säga så

Jag kan inte ens gå
Utan din luft i mina lungor
Jag kan inte ens stå
När du inte ser på
Och genomskinlig grå blir jag
Utan dina andetag


Have yourself a Merry little Christmas

Ser ut som en fejksmile, men folks, det är det inte kan jag lova! :D
God Jul allesammans!

ville bara säga..

.. att jag har haft en helt underbar kväll! Hoppas lite bilder kommer upp snart. Har en grym familj och pojkvän. Nu är jag så trött så vet inte vart jag ska ta vägen. Godnatt alla ni!

Day 23 – Something that makes you feel better

Visa dagar när man är lite nere finns det visa saker som alltid kan ljusa upp tillvaron. För mig räcker det ibland med att få lyssna på en speciell låt, eller att bara få höra några små betydande ord. Bli påmind om att man är behövd fixar det mesta. 
Ibland räcker inte detta heller för att ta en tillbaka. Ibland behöver man lite mer. Ha vänner, familj och släkt i närheten så man kan känna sig trygg. Det känns himla kärleksfullt det här, men just nu är jag väldigt inne i allt som har med kärlek att göra, så ni får stå ut. 
Ibland räcker inte det heller, och då är det bara att bryta ihop och komma igen.

We'll be alright

Yes hello! Long time no see nu people. Har haft fullt upp idag, eller aa, så fullt upp att ingen dator var inblandad. Sov länge, åt frukost, ut på promenad och hämta paket (Hihi), var och hälsade på en morbror, sen hem och fixa inför kvällen. Vi ska nämligen ha par middag big time här hemma idag! Hela familjen plus allas pojkvänner. Blir lite bingo lotto på det också, hoppas på en bil. Imorgon smäller det. Årets mysigaste dag, hej hej :)

and I've been waiting on the otherside

Ruslana Korshunova by Tom Munro

I count the steps from where I am, to where I started

God afton! Har nu duschat, bytt om och ätit efter en hel dag med städning, så min fräshet ligger just nu på max! Gött. Klockan är bara barnet och jag har inget att göra. Mamma drog iväg för att tomta lite, så är helt själv. Senare ikväll kommer pojkvännen, men innan dess blir det nog några avsnitt OC. Vilket sammahängande inlägg. Precis som det innan, haha. Anyway, hörs sen!

Day 22 – Something that upsets you

Det finns väldigt mycket som upprör mig, på ett eller annat sätt. Människor som inte håller vad de lovat, miljön, orättvisor, politik. Världen helt enkelt. Ja, världen är på tok för sne. Min SO-lärare har fått mig tro på Malthus teori om att jorden kommer gå under år 2050. Inte helt omöjligt faktiskt. Det upprör mig hur kvinnor behandlas i olika länder. Hur män utnyttjar sin makt och styrka på helt fel sätt.. 



Det upprör mig att jag måste städa nu.. God Jul.

dan före dan före dopparedan



Godmorgon vänner! Idag är det som sagt dan före dan före dopparedan. Vissa kan ju tycka detta är kul, men för mig betyder det städning har min kära mor lovat mig. Iskelit. Tänkte började dagen med en rejäl frukost iallafall och sen sätta igång så blir man klar fortare. Have a nice life while I take a break from mine.

lots of people around, baby please come home

Leighton Meester – Christmas (Baby, Please Come Home)

En av de bästa jullåtarna står Leighton Meester för. Go röst tjejen har! Godnatt

it's better if you don't understand

Ser ni white ink tatueringen?



Min systers fästman hade gjort en jättefin tatuering igår! Det satt som den på bilden, fast på ringfingret och föreställde ett S  (Min syster heter Sophia) och ett hjärta i ett. Så himla gulligt! Och det fick mig att bli ännu mer sugen på en tatuering, bara en sån liten.. Snälla mamma?

Day 21 – Another moment

Ett kanske lite löjligt minne jag har från mina barndoms dagar. 



Jag var elva år och gick i femte klass i skolan där jag bor. I trean hade det kommit en ny tjej till min klass, och vi blev bästa kompisar ganska snabbt. Dock hade det hänt något och vi, riktigt cool var man ju då, började umgås med varsin kompis. Vi gick runt och trodde att vi båda pratade skit om varandra med den andre kompisen. Detta hade pågått i några dagar och jag satt i klassrummet medans Linn satt i ett grupp rum. Plötsligt kommer hon in och lägger en lapp (detta var ett mycket vanligt kommunikations sätt i den åldern) på min bänk. Lilla Julia skymtar ett hjärta som är broken på lappen. Jag fruktar det värsta så går in på toaletten och öppnar. Där i står det att Linn inte längre vill vara kompis med Julia. 

Även om jag bara var elva år kan detta ha varit något av det jobbigaste jag varit med om. Tänk er att er bästa vän, som ni umgicks med varje dag, i skolan och efter skolan. Gjorde verkligen allt med helt plötsligt inte vill vara ens bästa vän mer? Det högg i hjärtat och tårarna kunde inte hållas tillbaka. 
Självklart löste sig allt, så ni kan vara lugna för Julia elva år mår bra även idag :)

oc



Banga dagen och slängde mig i soffan och drar nu några oc avsnitt. Love!

jag har ingen kontroll

Körlektionen gick bra! Har fått lite läxa som jag ska öva på. Nästa lektion är inte förens i slutet av januari så det är väl bara att sätta igång innan jag glömmer vad jag skulle öva på. Sitter och väntar i skolan nu tills nästa buss. Var tvungen att vänta på Jenny som har mina skor från helgen. Nu kommer Alicia och räddar mig iallafall! HURRA :)

Day 20 – This month

Den här månaden har jag haft photoshoot. Skrivit om mitt liv. Fått hårdvårdsprodukter vunna åt mig av min vän (dock har de inte kommit..). Gjort ett nyhetsprogram, det roligaste jag någonsin gjort i skolan. Haft fullt upp. Sett Harrry.P, spelat massa innebandy. Pluggat, pluggat pluggat. Varit i Falkenberg. Hitta massa ny musik. STRESSAT! Haft en hel del prov. Skaffat pojkvän. Skrivit önskelista. Kollat massa film och serier. Handlat julklappar. Gjort pepparkakshus. Varit på julbord. Myst. Kört på bilskola för första gången. That's this month so far :)

human nature

Började kolla på 17 Again i fredags. En såndär lätt och rolig film. Det bästa i hela filmen är när Zac kommer till sin första dag i skolan, kommer ut ur en grym Audi och ser ut som en gud! Hej och hå, snyggaste jag sett. Har ni sett den? 



Sitter på svenskan just nu och gör inget speciellt.. Om en timme är det dags för körlektion!

Why do you tell me to take some time when there's no guarantie time's gonna be there?

Lite bilder från i fredags. En mycket lyckad kväll.
Idag har det varit fullt upp hela dagen. Började med en match imorse emot Pixbo som gick riktigt bra! Vann med 5-3. Tog en sväng tillbaka till lill stan och käkade på Il Trullo, gott som vanligt :) Åkte tillbaka in till Göteborg och kollade lite julklappar och lämnade av Jennie som ska fara tillbaka upp till Oslo. Hon kommer dock tillbaka på onsdag. Fick övningkört hem på de snöiga vägarna också. Kändes väldigt konstigt, men behövligt eftersom jag inte kört på flera veckor och imorgon har jag min första körlektion! Nu ska jag packa in en julklapp till morgondagens julklappslek med profilen :)

Day 19 – Something you regret

Jag har hört att man aldrig ska ångra det man gjort, bara lära sig ifrån det. Så det försöker jag med, även om det kan vara väldigt svårt ibland. För om jag tänker såhär: Just nu är jag väldigt lycklig! Har allt jag behöver och vill ha (utom jobb), jag och alla jag har kärt är friska, jag har jullov om två dagar, no worries liksom. Om jag nu skulle ha ångrat något jag gjort tidigare kanske det inte alls hade sett ut på detta sätt. Ödet finns i allt. Dock det där med jobb ångrar jag att jag inte tagit tag i tidigare. Men då kanske det hade lett till något annat som sagt. 


Var nöjd med det du har och lev det liv du fått helt enkelt :)

Dagens låt

September – Baksmälla
Dear John, tre systrar och mys i soffan. Perfekt lördag!

Day 18 – Your favorite birthday

När jag fyllde 17 år spenderades min födelsedag i en bil påväg till Oslo. Åren innan dess har väl alla sett ungefär likadana ut. Familjen kommer in på morgonen med tårta och presenter. Dagen fortsätter med pinsam sång i skolan och sedan kvällsfirande med delar av släkten. Jag skulle tro att av de födelsedagar jag har haft är nog de när man var liten bäst. Då man räknade ner i veckor innan. Dock lär min 18 årsdag bli den bästa, iallafall hoppas jag det :)

mår som jag ska

Yesterday
Har varit lite tomt här på sistone. Gårdagen bestod av träning och skola, slutade halv 11 istället för 4, skönt! Kom hem, gjorde ordning mig och drog iväg till Jenny på förfest. Vid 7 gick vi till julbordet. Riktig rolig kväll! Avslutades med en promenad hem följt av en mindre rolig morgon.. Dagen försvann rätt snabbt och nu är det häng framför OC (saknat!). Har båda mina systrar hemma, ser ut att bli en riktig mytskväll!

Day 17 – Your favorite memory

Mitt favorit minne.. det är ju helt omöjligt att välja ut. Jag har så himla många minnen som är värda en första plats. Det som först kommer på mitt minne är resor. Speciellt USA resan. Det är något av det bästa jag gjort. 
Sedan tänker jag på minnen med mina vänner och min familj. Man kan säga att hela mitt liv är ett favorit minne! 

tävling..

På bild två ser ni ett försök till att se söt ut, behöver sova lite tror jag. På bild tre ser ni det färdiga resultatet. Slängde in en skum tomte också. hihi

Jag har just nu en tävling på min facebook där man kan vinna ett pepparkakshus! Frågan lyder: "tomt hus, musiken på högst, pluugg. finn ett fel, vinn ett pepparkakshus!"
Har fått några svar men tävligen avslutas ikväll klockan 22. 


Förövrigt vill jag berätta att pepparkakshuset jag gjorde förut blev ganska så fult. Löste det lite på slutet, men ändå inte helt. Sen har jag kollat på Grey's och undvikit plugg men nu går det inte att undvika mer.

knack

Hallå hallå. Vem är det som knackar på? Nä inte någon speciell idag faktiskt. Det är bara Herr hur-jag-har-haft-det-idag. 
Dagen började i vanlig ordning med sovmorgon, manamanam. Svenska och engelska oförberett prov stod på schemat innan lunchen, som böjd på julbord. Jag har alltid trott jag gillat julbord, men faktum är att jag bara käkar potatis, köttbullar och prinskorv. Tror nästan inte det räknas.. Efter lunch var det mediekommunikation vilket är tråkigt och matte då jag och eve fick jätteont i huvudet (eve) så vi åkte hem.. Förlåt Maliheh. Tog en sväng till Alicia och låna en kavaj tills imorgon och sedan halkade jag mig vidare till bussen hem. Nu har munnen fått mätta magen och Herr samhäll står vid dörren. Är ensam hela kvällen idag så får bli min favorit snabbmaträtt och pepparkakshusbak efter plugget. Tjingeling potatisring.

Day 16 – Your first kiss

Jag kan faktiskt inte komma ihåg hur min första puss/kyss var, och även om jag hade kommit ihåg det, hur ska jag förklara det?
Jag tycker ni ska gå in på Michaelas blogg om ni vill läsa något fint/kärleksfullt om någons första kyss. Hon gör det så mycket bättre än jag :)

Now that I’ve got everything I wanted Still a bad taste in my mouth

mer underbar musik.
Nää fy vad seg jag har varit nu på kvällen. Inte gjort ett skit. Hade tänkt göra so, engelska och baka pepparkakshus, men icke. Försökt få lite inspiration tills fredag också men det går lite sådär med det med... Godnatt!

samma sak, sak samma

Pepparkakshus, mihi.

Day 15 – Your dreams

Mina drömmar. Mina mål. Mitt liv. 
Lika bra att köra igång. Okej.
¤ Ändå sen jag var tre år har jag velat bli designer (min mor berätta detta för mig), och ja, det vill jag än. Har dock fått lite nya perspektiv på det hela i med att jag går den linjen jag går. Där har jag fått prova på det grafiska, vilket jag tycker är extremt roligt! Så jag skulle kunna tänka mig att hålla på med grafisk design. Dock finns den ultimata drömmen om ett eget klädmärke där jag designar och fotar, kvar.
¤ Jag vill bli ekonomiskt oberoende. hehe :)
¤ Det där är ju mina drömmar om jobb. Men innan dess har jag andra drömmar. Jag vill efter studenten resa! En hel del. Tänker mig lite trams nere i Asien till en början, och Australien (jobba som au pair eller liknande). Sen när jag blir äldre vill jag tillbaka till USA. Främst New York igen, och så vill jag till västkusten, Californien, och tillsist Florida. Jag satsar även på att besöka alla världens världsdelar så efter Australien har vi bara  Syd Amerika kvar. Lite sugen på Brasilien måste jag säga, och lite fin Indian kultur uppe i bergen i Chile. Efter det är jag nöjd.
¤ När vi ändå håller på att prata om länder med mera så kan jag väl nämna att min dröm att bo utanför Sveriges gränser. Helst i London, Paris eller New York till en början.
¤ Familj. Mina drömmar om en liten familj är just nu inte så starka. Det kommer när det kommer, och det blir som det blir :)


Och tillsist lite visdomsord från två kloka män. 

och till alla er som tycker att förvirrad är ett negativt ord.
man behöver inte veta vart man ska,
man behöver bara veta att man ska komma dit

If you're havin' girl problems i feel bad for you son I got 99 problems but a bitch ain't one

Vaknade lite gott med en gullig huvudvärk. Kul sa jag och somnade om. Nu kan jag iallafall röra lite på mig och har käkat frukost samt kollat på gossip girl. Ska snart börja med lite plugg (nähä?).. Hoppas huvudvärken går över snart för jag är sugen på att göra pepparkakshus nu! Hörs senare folks.

you can count on me cus I can count on you

Fem små tomteskumisar har vandrat ner i min mage, gott och välbehövligt eftersom jag nu är klar med debattartikeln! Nöjd, stolt osv. Klappar mig själv lite fint på axel atm också.

tisdaaaaaaag

Och hej i stugan! Här sitter jag i min gosiga säng och käkar varma mackor och dricker te. Låter ganska gott va? Dock ska snart mitt kära svenska prov joina, inte lite gott längre. Han får inte någon varm macka inte, finns inte en chans!
Ja, där har ni min kväll, plus träning förhoppningsvis!
Idag i skolan hade vi först webbdesign, gjorde klart min hemsida så ledig imorgon efter middag. Nice. SEdan graf kombinerat med multimedian där vi gör gubbar. Blev klar med den också, skönt. Där har ni min dag.
Och kan väl passa på att säga grattis till Ola som löste körkort idag! :)

Day 14 – What you wore today

Alltså förlåt! Glömde ta kort idag igen och nu är kläderna redan av (mjukiskläderna på såklart).. Men detta är la ingen moeblogg heller, så det får väl gå :) 

Jag kan istället lägga in en bild på hur jag skulle ha viljat sett ut idag! 
Emsedge got it goin'

woe is me, faithless you and selfish me

Jag kände att denna underbara låt behövde lite mer uppmärksamhet än den fått tidigare. Godmorgon!

the other guys

Hello mina darls! Är hemma nu efter en dag i stan. Hittade en (?!) julklapp... riktigt dåligt. Kände att jag hade kört fast så vi bestämde oss för att åka hem runt 3. Båda behövde plugga och det gick ju bra en stund. Sen kurrade magen otroligt. Mättade den och såg det senaste HIMYM avsnittet! Efter det var man visst för trött för att plugga så kollade på den filmen vars trailer nu kan se här ovanför. Will Ferell ni vet, rolig som vanligt.
Och som sagt, är nu hemma och dags för ännu mer plugg. Till klockan 9 prick, heja Julia!

fighting for peace is like fucking för virginity

WORD.

Day 13 – This week

Vecka 50.
Måndag: Skol dagen började med Lucia i idrottshallen. Mycket fint. Har nu haft svenska och fått skrivit lite granna. Några notiser, alltid något. Snart bär det av in till stan och kvällen lär spenderas med mitt kära plugg. Not so nice. 
Tisdag, Onsdag, Torsdag: Helt vanliga dagar som kommer bestå av träning, skola och plugg. Roligare än så blir det inte.
Fredag: TGIF! börjar lite lätt med träning och skola för att avsluta med julbord med mitt kära SKIBK! Ska bli underbart kul :)
Lördag: Ni förstår nog vad jag kommer göra denna dagen. 
Söndag: Match och fjärde advent. Det är snart jul gott folk!
Sådär ja. Min kommande vecka i runda slängar. Nu blickar vi framåt.

tredjeadvent

Matchen vanns med 8-5. Har även kollat dokument inifrån om WikiLeaks som precis gick på 2:an, så har börjat samla på mig lite information om fördjupningen i samhällen. Tänkte ta och lägga mig nu, pigg och glad imorgon då det faktiskt är Lucia! godnatt :)

wellwell

Det känns som om huvudet håller på att sprängas. Har skrivit klart ännu en text och tänkte nu ge mig på en till. Men först blir det nog att fylla på energi intaget. Måste få ut all Hamlet ur huvudet också, väldigt jobbigt att tänka på det sättet de pratade, haha. Vill ni se något sjukt? kolla detta, http://www.bing.com/videos/watch/video/bungee-jump-russian-style/1jaf5z4at . Hur sjuka är inte vissa ryssar?

oh my stars

Magen kurrar, frukost sen plugga all day long, sen match.

Day 12 – What’s in your bag

Så, nu slipper ni rota i min väska. Det här finner ni i min väska + min dator såklart! varje dag.

Are just the two of us enough? Kid, we're too much

Godkväll! 
Pepparkakorna blev lite sådär. Är inte allt för duktig på det där. Satte mig iallafall i min ensamhet framför tvn och kollade på SATC2. En helt okej film, lite mysig underhållning måste jag säga.
Nu ligger jag i sängen och lyssnar in mig på ett nytt album. Riktigt bra! lyssna här Andrew Belle – The Ladder :)

gingerbreadcookies

Tänkte egentligen plugga, men orkar inte just nu. Tar och gör lite pepparkakor istället tror jag faktiskt! Gottit :)

Day 11 – Your siblings

Åh vilken rolig! En om mina syskon, världens bästa systrar helt enkelt. 

I min familj är vi tre syskon, girls all the way. Ska vi börja med den Äldsta? 



Namn: Sophia. Ålder: 25. Civilstånd: Förlovad. Yrke: Polis. Vem i syskonskaran?: Den vilde.
Den här tjej.. Sophia är en otroligt omtänksam person. Hon finns alltid där när man behöver henne. Peppande ord om hon är långt borta, goa kramar om hon är nära. Min äldsta storasyster är även sjuukt snygg, och förmodligen väldigt kräsen eftersom hon första förra hösten hittade sin man. Så Magnus, känn dig speciell! Jag är så glad för att Magnus finns, Sophia behöver verkligen honom. Man ser hur energin och lyckan sprudlar ur henne när Magnus är i närheten, och då blir man innerligt glad själv.
Och varför den vilde? Visst, det är åtta år mellan oss men fest har du alltid varit bra på. Jag tänker främst på de jag själv varit på med dig, alltså alla dessa bröllop. Man får ett leende på läpparna när man tänker på det :)
Det finns så otroligt mycket fint att säga om dig, för du är ju så fin hela du! Precis som du är.
Syster nummer mellan.
Namn: Jennie. Ålder: 21. Civilstånd: pojkvän. Yrke: Jobbar i Oslo. Vem i syskonskaran?: Den ansvarsfulla.
Mina kära mellan syster. Det är fyra år mellan oss, och det är ganska perfekt faktiskt. Jag kommer ihåg en gång för tre år sen då vi hade fotbollsträning och en tjej frågade oss om vi var lika gamla, och du blev jättesur! Du var ju 18 och jag bara 14! Själv förstår inte jag heller hur hon kunde tro det, men eftersom vi träffades och umgicks nästan varje dag kanske det ändå inte var så konstigt ;)
Du är en otroligt snäll, stabil och pratglad människa. Du kan prata på i timmar och jag har verkligen alltid kul med dig. Älskar när du kommer hem ifrån Oslo och har några timmar över för lilla mig. I ditt förhållande är det nog bra för Niklas att han har dig! Du har kolla på allt och klarar av precis allt. Ska bli så himla kul att få fira jul med dig i år. Ser fram emot det!

saturdays in my heart

Ligger i sängen hos pojken min och ska nu kolla på Innebandy finalen! Sverige emot Finland, ska bli spännande!
Har skrivit klart en till text i svenskan, känns bra. Får nog skriva en till nu under finalen för att bli helt nöjd.
Kvällen kommer bestå av ännu mer plugg, rolig lördag.. Känns bra ändå faktiskt. Hörs senare!

Day 10 – What you wore today

Synd att jag missade att det var den här idag.. Hade nämligen ingen klädfantasi allt (som vanligt i dessa tider) plus att jag hade träning imorse så det fick bli mina älskade Nudie jeans och peak tjocktröja i riktig slappis anda. Så det kan vara ibland och inget intressant alls med det.. Får försöka komma med något trevligt sånt här någon annan gång :)

Fuckarias

Those Dancing Days – Fuckarias


Lite go musik såhär på en torsdags kväll innan läggdags. Träna idag var nog mitt bästa beslut idag. Hur skönt som helst! Nu blir det lite engelska plugg och så ska jag fortsätta kolla på Romeo and Juliet plus lite käk innan läggdags. Goodday!

Årets önskelista

På order från cheferna!

your breathting was silent

Ännu en sak avbokad från läx-listan! Hejdå matten som sagt. Känns otroligt skönt, men det gick åt skogen.. Har nu bara svenska, multimedia, webbdesign, samhäll, engelska och mediekommunikation kvar! 


Nu tänkte jag laga lite mat åt mig själv och sen kolla på Romeo and Juliet för svenskan och även göra engelskan. Ikväll ska jag träna. Kan inte vänta tills imorgon.. hörs bros!

Day 09 – Your beliefs

Vi börjar dagen med en svåring. Vad tror jag på? Gud? Zues?  eller Allah kanske? Nej jag tror faktiskt inte det..
Jag tror mer på morgondagen. hehe, låter väldigt djupt och fint men egentligen, jag tror inte på något speciellt.
SUUUUCK. HÄR HADE JAG SKRIVIT MASSA FINT OCH BRA MEN SÅ FÖRSVANN DET OCH JAG ORKAR INTE GÖRA OM SÅ HEJ HEJ, DET FÅR BLI SÅHÄR. puss

blame game

Ni får ett fint plåster på såren för min dåliga update idag. Såhär snygg vill jag va. Godnatt.

Day 08 – A moment

Det var en dag i April 2009. Mitt lag, som förövrigt var helt nytt, vi hade inte spelat tillsammans förut, hade spelat Gbg-cup hela helgen. Börjar lite knakigt, men gick bättre och bättre. Tillslut stod vi där. Hela hallen var ner släckt, vi var uppradade på rad och skulle strax springa in på planen. Vi var i final! Jag var lagkapten och skulle springa in först. Adrenalinet var på topp. 
Själva matchen var en riktig nagelbitare den med. De andra ledde med 3-2, och med bara någon sekund kvar gör vi mål! Det går till förlängning och tillslut straffar. Efter fem straffar var stod vi som segare! Det är något av det häftigaste jag känt! Även om det var en ganska liten grej så har jag aldrig varit så glad. 
Detta kommer alltid finnas där, och den känslan kommer jag försöka uppnå i hela mitt liv.
Ni får ursäkta för dålig uppdatering, men all min tid idag har gått till plugg och kalas för min kära far som fyller 55 idag. Grattis!
Och godnatt på er andra. Imorgon blir ännu en grej avbokad på listan, hejdå matten, hej lite närmare helg!

kanye west

Kanye West - My Beautiful Dark Twisted Fantasy
Lack of visual empathy equates the meaning of L-O-V-E

Jag bär tyngden utav rymden, ändå finns du I mitt hjärta

En favoritbild

stress

Har nog aldrig varit så stressad som jag är just nu. Här snackar vi allt på samma gång. Svenska, matte, engelska, multimedia, idrott, foto, grafisk kommunikation, jobb, körkort, julklappar. Jag vill kunna njuta av att det bara är två veckor kvar till jullov, men kan verkligen inte! Jag känner bara hur ångesten kryper upp längst ryggraden.. Jag vill kunna åka in till stan och gå och leta julklappar, för jag älskar det! Jag älskar att skämma bort mina nära och kära, men det är inte kul när man inte har råd med det man vill. Just nu vill jag bara försvinna under täcket i några veckor tills allt är över. 

Men det går naturligtvis inte. Hejdå livet.

Day 07 – Your best friend (s)

Oh, denna har jag längtat efter att få skriva!
Som ni kanske har förstått är vänner väldigt viktiga för mig. Jag skulle säga att jag har många vänner och alla är precis så vänner ska vara, men självklart har jag några som är så där speciella för just mig och det är just två stycken. Den ena heter Alicia och henne tänkte jag börja att berätta lite om. 


Alicia är inte bara min bästa vän. Hon är även min kusin och jag skulle även vilja kalla henne för syster. Det är ju en sådan relation vi har (som hon själv skrev så fint i sin blogg). I med att vi är kusiner har vi känt varandra i hela våra 17 åriga liv, och oj vad vi har haft kul! Alla dessa minnen. Det är ju just minnena som gör en relation stark. Varje gång jag hör en speciell låt eller ser en speciell film vi sett/hört tillsammans tänker jag ju på det. Och människor i vår omgivning blir ju galna på alla våra intern skämt! Sitter och skrattar här för mig själv när jag tänker på det.. :) Steekpinne, du är en steekpiinnnee.
Det är alltid dig jag ringer när jag mår dåligt, är trött, har för mycket energi eller bara är glad. För det är just dig jag tänker på då. Och du vet att du kan göra just det samma. Jag hade faktiskt inte överlevt en sekund utan dig.


And then we have Evelina. Här har vi min stöttepelare tusen gånger om. Hon är puff i piff och puff, hon är bull i bill och bull, hon är Evelina i Julia och Evelina. Ja ni hör, världen hade varit bra underlig om inte hon hade funnits vid min sida. Vi spenderar dagarna i ända tillsammans i med att vi går i samma klass, gör samma val och går i samma innebandy lag. Evelina är tryggheten i min vardag och visst kan det bli lite fight oss i mellan, men ljuset är inte långt borta isåfall. Nej, vad hade jag gjort utan dig? Jag hade förmodligen suttit i ett hörn någonstans. Inte vågat prata med någon och inte kommit framåt överhuvudtaget här i livet.
Självklart har jag tusen minnen med dig med och inget kan bli galnare när vi är tillsammans. Och nej, jag hade inte överlevt utan dig heller.
Älskar er så otroligt mycket tjejer! Ingen bulle utan er.

en bra låt

Kanye West – All Of The Lights

julbord/julafton/nyårs-klänning?


a sad place for hopeless old people



Day 06 – Your day

Goddagens! Sikken tur att dag 6 var just idag, eftersom jag faktiskt har haft för mig något liite intressantare än skolan idag. 

Allt började klockan 7 imorse. Klockan ringde och den sattes genast på snooze. 5 minuter senare var det dock dags att stiga upp. Upptäckte att mor och far fortfarande var hemma. TJOHO, jag slipper gå till bussen! Får skjuts ända till skolan. Tog en sväng hit och dit för att fördriva tiden. Klockan halv 10 bar det iallafall av på dagens äventyr. 12 tjejer i en stor buss resulterade i kalas längst bak i bussen. Varsitt dubbel säte och där somnade jag. Väl framme i Falkenberg spelades två matcher i första steget i SM. Vi vann första matchen med 14-0 och andra med 6-2. Härligt med vinster i bagaget på vägen hem. Somnade ännu goare. Blev en promenix hem, faktiskt ganska skönt. Tog lite rester i kylskåpet och sitter nu här. Eftersom jag ska berätta om hela min dag kan jag ju meddela att den kommer se ut ungefär såhär: plugg, plugg, plugg, te och sömn. puss!

T.S

Så himla fin bild på ingen mindre än Taylor Swift! Visst ser man inte det?

Blir allt så sent för mig.. Nu ska jag gå och lägga mig och sedan tagga inför morgondagen då det blir till Falkenberg för att spela SM! Ska bli kul :)
Goodnight!

godispåsen!

Godispåsen har idag varit min bästa vän. Och nu är den slut... Känns sorgligt då det är många timmar kvar på denna kväll och många timmar plugg också. Just nu håller jag på att somna så överväger om  man ska ta en powernap och återkomma med lite mer energi, eller om det bara kommer resultera i mer trötthet.. Dagens I-landsprobs.

söndagsplugg

Godmorgon!
Idag är det söndag, en helt ledig söndag. Därför ska den spenderas med plugg. De två sista veckorna nu i skolan har jag så himla mycket. Nästa vecka är det två prov och lite läxor och sen till nästa vecka har jag svenska inlämning. Kanske inte låter så mycket men jag har knappt börjat på något av de så det blir en del. Svenska inlämingen är att jag ska skriva 12 olika text typer så det blir ju nästan som 12 inlämningar. Lika bra att sätta igång. Hörs ikväll!

Day 05 – Your definition of love


Kärlek alltså.. Det finns ju många olika sorter av kärlek tycker jag. Jag har en speciell kärlek till min familj och en till mina vänner, sen tror jag att min kärlek till en pojkvän hade sett annorlunda ut. Dock kommer alltihop ifrån hjärtat. Varje bit måste finnas där för att jag ska kunna känna mig hel. 
Alla måste ha kärlek. Man måste älska, och man måste känna sig älskad. Det måste inte vara förhållande kärlek, men man måste känna sig behövd.
Familjen är kärnan i mitt liv. Där finns kärlek, trygghet och hjälp. Utan er hade jag inte kommit långt här i livet.
Jag har inte mycket erfarenhet av pojkväns kärlek. Just den här gången är det väldigt nytt. Fortfarande som vänskaps kärlek. Känns väldigt konstigt att säga kärlek, jag förknippar det med älskar. Men jag kan inte säga att jag älskar honom, och jag kan inte riktigt säga att han bara är min vän. Han är i mina tankar nästan hela tiden och jag märker stor skillnad på mig själv när jag inte är med honom. Jag kan vara sur och irriterad men när jag har varit med honom blir allt genast mycket bättre, så jag antar att jag behöver honom. Ungefär så.
Min kärlek till mina vänner vet jag inte riktigt hur jag ska förklara. Ibland kan jag råka ta er förgivet, men ni är alla så otroligt viktiga för mig. Vad hade jag gjort utan er? Jag kan inte ens tänka mig det. Jag tycker synd om dem som inte känner er, för ni är alla innerligt unika.


Till alla er vänner och familj som läser min blogg, jag älskar er!

Harry Potter and the deathly hallows

Hej mina vänner. Just nu gör jag inte många knop. De senaste 24 timmarna har varit galet busy. Vi kan börja med går dagen: Efter en heldag i skolan var det meningen att jag och Evelina skulle till Joel för att äta innan vi skulle iväg på match. Dock blev det krångel krångel så allt slutade med en baguette. Inte bästa match uppladdningen kanske, och det visade sig. Åkte iallafall och spelade match emot Floda vid 8, vann tillslut med 6-5. Direkt efter matchen var det bara att återvända till K-älv för att spela nattcupen! Dock missade jag båda mina matcher, men det var väldigt roligt att bara snacka med goa människor osv. Åkte hem med Alicia vid 1, drack te och satt uppe och prata till halv 4 någon gång då vi gick och la oss. Upp klockan 9, hem en sväng och äta frukost innan vi skulle på börja lördagen!
Min lill kusin hade jul uppvisning med sitt skridskolag. Hur duktiga som helst! Efter det var jag, mamma och Alicia hos Sophia och fikade lite innan jag och Alicia åkte in till Göteborg. Där va det present letande och kikande i affärer som gällde, (även middag på Paprika som sagt). Evelina anslöt sig till oss och vi begav oss för att se Harry P. Himla bra film! 
Åter hemma, trött osv. Godnatt

Day 04 – What you ate today

Hrm.. detta känns väldigt ointressant, men får gå. Idag började jag dagen med en brakfrukost! Fruktsallad med hemmagjord musli och yoghurt och äggmacka med sallad. Åkte senare in till stan och där blev det middag på Paprikan. Alltså en kycklingsallad! Mellan måltiderna har det intagits ett ex antal pepparkakor, godisbitar och clementiner. Nu ska jag snart påbörja andra koppen te för dagen tillsammans med chokladkalender bitarna jag har missat de senaste dagarna.

world's funniest newscast

Kolla på vår underbara engelska uppgift. Haha, ENJOY!

Day 03 – Your parents

Mor och far i South Haven, USA 2009, med mina älskade systrar i bakgrunden.
Ja jag äger en mor och en far, en Birgitta och en Jan. Igår sa pappa att jag var jobbig. Då svarade jag "du med". Mamma sa "jag älskar dig", och jag sa "mm". Det låter som att jag är väldigt tyken och kall emot dem, och det är jag nog också. Älskar dom otroligt mycket ändå. De har format mig till den jag är idag och jag är ändå väldigt nöjd med deras jobb måste jag säga. puss!

gullevän

Fick ett samtal från världens underbaraste! Alicia hade varit med i en tävling där hon tävlade om hårdvårdsprodukter. När man är med på sånt är det ju inte så ofta man vinner, men hör och häpnad, det hade hon! Hur kul som helst. Dock hade jag inte fattat hela grejen, för hon hade visst tävlat om dem för mig! Så just nu är två produkter från det Australienska märket Aussie påväg hem till mig. Det gjorde min dag helt och hållet! LOVE!

heart skipped a beat

XX – Heart Skipped A Beat
Klockan är 3. Dagens chokladkalender bit har precis hamnat i magen och nu blir det att sätta igång med plugg. Imorgon har jag debatt tillsammans med två andra emot min lärare om hur det inte stämmer att världen kommer bli överbefolkad år 2050.. Någon som vet? säg till isåfall! 


Day 02 – Your first love

Den här var allt en liten kluring. Min första kärlek, vet inte ens om det finns en sådan. Inte någon som känts på riktigt. Måste väl ha varit Nick i Backstreet boys eller något liknande. Eller kanske min barndomsvän David. Han var en stor favorit i många år. Ja han måste det väl vara isåfall. Såndär barnslig barn kärlek. Då man var "ihop" och vågade knappt vara i samma rum, man bara stod och fnissa.
Tror faktiskt inte det finns så mycket mer att säga på den fronten.

Day 01 – Introduce yourself

Julia är mitt namn. En helt vanlig tjej på 17, snart 18 (efterlängtade) år. Att beskriva sig själv är väldigt svårt, men kan börja med ett par ord. Jag är glad, kreativ och blyg. Det beskriver nog mig ganska så bra iallafall. För det mesta går jag runt och ler eller fnissar. Ja, skrattar det gör jag nästan hela tiden. Därav glad. Kreativ för att jag älskar allt som har med att få visa vad jag kan! Jag gillar att sjunga och spela instrument, fota, laga mat, baka, sy och allt därtill (dock inte inför andra). Jag är även väldigt blyg. Väldigt. Jag tror det är för att jag gillar att läsa folk och se vart jag har dem innan jag lär känna dem. Folk ser mig ofta som en tyst person och det är nog för att jag gillar att lyssna. Om det är något jag missar är jag den första som frågar "vadå?" eller "vad sa ni nu?". Jag vill inte missa något. Dock kan jag vara precis tvärt emot allt det där med personer jag känner mig trygg med. Då kan det bli galet..

På min fritid spelar jag innebandy. Det är vad mina helger går till. Innebandy och vänner. Dock har jag de flesta jag umgås med i innebandyn, som tur är, men de som inte finns där försöker jag hinna med på helgerna också.
Jag går Media programmet här där jag bor. Jag trivs väldigt bra och känner att jag hamnat rätt. Det är detta jag vill hålla på med när jag blir äldre.
Inte att för glömma. En annan sak som tiden då jag är hemma går åt till är musik, serier och film. Jag älskar att hitta nya band eller att bara dra ett avsnitt eller en film när jag kommer hem från skolan. Lite guldkant på vardagen helt enkelt.
Det var väl en början på Julia. Fortsättning följer. Nu, Godnatt!

30 days of me

Day 01 – Introduce yourself 
Day 02 – Your first love 
Day 03 – Your parents 
Day 04 – What you ate today 
Day 05 – Your definition of love 
Day 06 – Your day 
Day 07 – Your best friend 
Day 08 – A moment 
Day 09 – Your beliefs 
Day 10 – What you wore today 
Day 11 – Your siblings 
Day 12 – What’s in your bag 
Day 13 – This week 
Day 14 – What you wore today 
Day 15 – Your dreams 
Day 16 – Your first kiss 
Day 17 – Your favorite memory 
Day 18 – Your favorite birthday 
Day 19 – Something you regret 
Day 20 – This month 
Day 21 – Another moment 
Day 22 – Something that upsets you 
Day 23 – Something that makes you feel better 
Day 24 – Something that makes you cry 
Day 25 – A first 
Day 26 – Your fears 
Day 27 – Your favorite place 
Day 28 – Something that you miss 
Day 29 – Your aspirations 
Day 30 – One last moment

Do you think you can tell?

En på oss var. Fotografer/modeller: Fredrik, Jag och Evelina. Redigering: jag


Att så lite kan göra så mycket ibland är ganska otroligt.. blev frisk på direkten! Har nu suttit och pysslat lite med bilderna från photoshooten och lite av resultaten ser ni ovan! Nu blir det kvällsmat och sängen så man är någorlunda fungerande imorgon då man missar sin kära sovmorgon..

wed nes day

Hejhejhej. Haft en lång dag i skolan idag. Först idrottsprofilen, seg och lång som vanligt. Efter det var det foto och idag skulle vi ha photoshoot. Jag fotade med Evelina och Fredrik (senare ikväll får ni se resultaten!). Det var riktigt kul! Önskar jag hade en studio här hemma. Efter det var det idrott och sen webbdesign. Har mått halv kass hela dagen så skönt att vara hemma nu. Snart kommer lite sällskap, ska bli gott. ha en bra kväll :)

RSS 2.0