Ett litet recept



Godkväll!
Match förut gick bra. Vi vann med 8-1 och har nu chans att bli tvåa i junior serien, även etta om vi har turen på vår sida när sista matchen i serien spelas imorgon. 
Och ja, det blev gott så här kommer receptet!
Till chokladpannacottan behöver du:
2 dl grädde
150 gram mörkt choklad
1,2 gelatinblad
2 msk socker
  1. Blötlägg gelatinet i kallt vatten i ca 10 minuter. Hacka choklad och lägg den i en bunke. 

  2. Koka upp grädden och häll den över chokladen, rör om. Krama ur gelatinet och tillsätt det och sockret i den varma krämen. Rör tills det har löst sig.

  3. Häll chokladkrämen i dekorativa dessertglas. Ställ dem i frysen en stund så att ytan stelnar. Förvara dem sedan i kylen fram till servering.

Till den vita chokladmoussen behöver du:
3 dl grädde
1 ägg
ca 150 gram vit choklad

Vispa grädden. Smält chokladen över vattenbad eller i mikron. Häll över chokladen i en rymlig skål. Rör ner ett ägg i taget. Rör om ordentligt. Blanda ner den vispade grädden, lite i taget, i chokladsmeten. Rör om. Spritsa eller fördela moussen i glas. Låt den stå kallt i kylen cirka 3 timmar före servering.
Till garneringen hade jag hallon och passionsfrukt.
Det blev väldigt mastigt så tro inte det blir för lite när ni är klara med pannacottan, moussen fyller ut om man säger så :)

Godnatt!

Good luck!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0